HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Kokular beynimizi nasıl etkiliyor?

10-02-2021 22:12
Kokular beynimizi nasıl etkiliyor?
Aile Hekimi ve Homeopati Uzmanı Doktor Öğretim Üyesi Serhat Koran limbik sistemin duygu, hafıza, yaratıcılık, motivasyon, nefes, kalp atışı, hazım gibi otonom sinir sistemini yönettiğini, dolayısıyla da tüm bu sistemlerin kokulardan doğrudan etkilendiğini söylüyor.

Dr. Koran "'Uçucu yağlar akne, diyabetik ayak yaraları, sedef, egzama gibi cilt hastalıkları, alerjik durumlar, mide ve hazımsızlık gibi bağırsak sorunları, stres ve stres kaynaklı hastalıklar, baş ağrısı, psikolojik zemindeki cinsel sorunlar, uykusuzluk, depresyon, demans, çocuklarda dikkat dağınıklığı, stresin tetiklediği tüm hastalıklar ve enfeksiyonlarda kullanılabilmektedir. Ayrıca gebelik dönemi görülebilen bulantı, kusma ve cilt lezyonlarında da kullanılmaktadır.” diyor.

Dr. Serhat Koran’ın tavsiyeleri arasında ağrı kesici kokular olarak; nane yağı, günlük yağı, hindistan cevizi yağı, haşhaş yağı ve hodan yağı var. Migren hastaları bu uçucu yağları taşıyıcı yağlarla karıştırarak kullanabilirler.

Dr. Serhat Koran depresyonda beyinde norepinefrin ve serotonin gibi bazı maddelerde azalma görüldüğünü belirterek, "uçucu yağlar bu maddelerin dengelenmesini sağladığı için depresyonda kullanılmaktadır. Bergamot, lavanta, papatya ve ylang ylang depresyonda kullanılan aromaterapi yağları arasındadır. Eğer kişide anksiyete var ise bergamot, günlük ve vetiver yağları kullanılabilir.' diyor.

Doktorumuz halsizlik ve tükenmişlik sendromunda ise anason, lavanta, tarçın ve nane uçucu yağlarını öneriyor. Burun tıkanıklığına karşı ise öneriler arasında okaliptus, selvi ve nane uçucu yağları karşımıza çıkıyor.

Obezitenin önemli nedenleri arasında yer alan stres içinse rezene yağı öneriliyor. Bunun dışında metabolizmayı hızlandırarak kilo vermek için de nane, lavanta ve kakule uçucu yağlarının kokusundan faydalanmak mümkün.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.